Els escuts de distinció de la Guerra de la Independència

Acabada la guerra de la Independència, Fernando VII va premiar amb nombroses condecoracions tant a militars com a civils per la seva honrosa col · laboració en la lluita contra el francès. Moltes van ser les ciutats que amb la seva sacrifici van passar a la història.

Les Medalles i els Escuts de Distinció van ser els premis més importants, a part de les remuneracions econòmiques i dels ascensos en grau militar que es van concedir.

En aquesta ocasió parlarem una mica dels Escuts de Distinció.

Els Escuts de Distinció, realitzats per premiar el valor individual, van ser especialment dissenyats per a homenatjar a aquelles ciutats que no van cedir a les superiors forces franceses, durant la Guerra de la Independència. Ciutats com Girona, Madrid, Saragossa i Tarragona, entre moltes altres, van merèixer l’honor de comptar amb aquest Escut.

Aquests Escuts es cosien a la màniga esquerra de l’uniforme, tal i com els podem veure en el grup de Recreació Històrica «Voluntaris d’Aragó».

D’aquests escuts no han arribat a l’actualitat informació d’un bon nombre d’ells. Aquí mostrem una petita mostra d’ells:


En l’actualitat hi ha una associació, Regiments d’Amèrica, que es dedica, entre altres, a reproduir fidelment aquests Escuts de distinció, vorejant-lo artesanalment a mà amb fils de plata i d’or. Per més informació http://www.regimientosdeamerica.com

En aquest article us mostrem alguns dels seus magnífics Escuts reproduïts amb el màxim detall i exactitud als originals.

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: