“EL BURGUÉS D’HAMBURG” (1ª.Part)

ELS UNIFORMES DE LES TROPES D’INFANTERIA LLEUGERA ESPANYOLA (1802)

En el Reglament Militar de 1802 les tropes d’infanteria lleugera canvien el seu antic uniforme per un altre que serà igual per a tots els regiments. L’uniforme, de gran vistositat al estil dels hússars, és de color verd amb les mànigues i el coll de color vermell. Els pantalons son blancs i va el cap protegit per un casc de pell endurida. El gravat del nom del regiment en la placa que porten al casc és l’únic que els diferencia entre ells.

En 1807-1808 hi va haver la famosa expedició de les tropes espanyoles a Dinamarca, dirigides pel Marqués de la Romana, on dos d’aquests batallons hi van tindre un paper important. Es tractava del Batalló de Voluntaris de Catalunya i del Batalló de Barcelona, d’igual uniformitat que el nostre Batalló de Voluntaris de Tarragona.

El professor Christopher Suhr va dibuixar tot una sèrie de làmines que representaven els diferents regiments militars espanyols de l’expedició, tal i com ell els veié desfilà per Dinamarca. Aquest manuscrit va ser publicat per primera vegada a France l’any 1902 i també va ser editat definitivament l’any 1968 per M. Henri Achard.

Per nosaltres és una obra excepcional per poder recrear amb la màxima exactitud el nostre regiment de Tarragona. Cal observar que algunes figures van uniformades amb jaquetes vermelles que van ser entregades a Dinamarca. Van ser una excepció.

Tanmateix en aquest article hi presentem només les làmines del manuscrit que corresponen als regiments d’infanteria lleugera, que son del tema que ens interessa. Aquestes làmines, que estan triplicades cada una d’elles, corresponen a l’ interpretació feta per diferents copistes, al llarg dels anys.

Disfruteu d’elles com ho hem fet nosaltres.
Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: