L’equip humà del PROJECTE TARRAGONA 1800: BLANCA CROS

 

‘La Guerra del Francès és un període històric fascinant’

Blanca Cros va estudiar Turisme a la Universitat de Saragossa, és copropietària d’Argos Serveis Culturals i forma part de l’equip que ha posat en marxa l’associació Projecte Tarragona 1800. Va néixer a Saragossa el 1984. Procedeix d’una família d’hostalers emprenedors que regenta a Carinyena el restaurant «La Rebotica», ubicat en una antiga farmàcia. Entre d’altres activitats professionals, Cros ha treballat a l’oficina de Turisme de la ciutat de Saragossa i en l’Expo 2008 celebrada a la capital aragonesa. Un cop finalitzat aquest esdeveniment internacional, va anar a residir a Tarragona.
Què espera de Tarragona 1800, un nou projecte de divulgació cultural del qual formes part?

El consideraria un primer pas per reivindicar un període històric fascinant i important per igual.

Del període de les guerres napoleòniques, què li crida més l’atenció?

La capacitat de França per poder guerrejar durant vint anys per Europa de manera gairebé sempre victoriosa i el punt d’inflexió que va suposar en la Història d’Europa.
Digui’m un fet històric que ressalti de manera especial?

Hi ha molts, però possiblement destacaria els setges de Saragossa, la meva ciutat.

Què pot aportar Tarragona 1800 a la divulgació de la Guerra del Francès al nostre territori?

Crec que és projecte que pot reivindicar l’important paper que va jugar el Corregiment de Tarragona en la lluita contra els invasors en totes les facetes de la vida quotidiana, no només la militar.

Què va significar per a Tarragona el setge de 1811 i l’ocupació francesa de la ciutat?

Va marcar un abans i un després, en quedar reduïda a cendres i gairebé despoblada. L’any 1813 amb prou feines arribava als 300 habitants. La guerra va obligar a la ciutat a tornar a començar des de zero i gràcies al patiment de 1811 va ser nomenada capital de província el 1834.
Com valora el naixement de Tarragona 1800, un nou projecte de divulgació cultural del qual forma part?

Jo espero que es converteixi en un gran projecte en el qual tota la ciutat participi. Així podrem entendre millor la història de la nostra ciutat, d’una manera més didàctica i real, no només per allò que es posa en els llibres que va succeir, sinó recreant la situació d’aquella època. Crec que aquest projecte portarà coses molt bones a Tarragona, com més turisme cultural i col·laboració entre els tarragonins i, en definitiva, pot ser una referència en l’àmbit de la unió ciutadana i d’un desenvolupament local i turístic de qualitat.
En què es concreta la seva participació en l’associació?

Actualment, sóc la Community Manager de l’associació, es a dir, la persona encarregada de gestionar, construir i moderar tot una sèrie de comunitats a partir de la nostra marca, en Internet. Prenc part en el desenvolupament de les xarxes socials, faig el manteniment del bloc gràcies a tots els articles que m’envien els meus companys i vaig dissenyar la pàgina web de l’associació. En definitiva sóc la responsable de la difusió 2.0.

 

 Carles Gosálbez

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: