La medalla commemorativa del Bicentenari del Setge de Tarragona, 1811. (1811-2011)

L’Associació «Setge de Tarragona 1811», com a colofó del dilatat any commemoratiu del Bicentenari del Lloc de Tarragona durant la Guerra del Francès a Catalunya (1811-2011), ens ha sorprès gratament amb la realització d’una medalla commemorativa que serveix de record de aquest important fet.

Per realitzar el seu disseny i per crear un vincle amb el primer aniversari del web s’ha optat per repetir el disseny de la medalla commemorativa de 1911 utilitzant l’anvers de l’antiga medalla, avui ja peça de col · leccionista i de la qual es van fer molt pocs exemplars . El text del revers s’ha adaptat al bicentenari i s’ha posat en català.

Les dues medalles tenen en comú que, tant la del 1911 com la del 2011, s’han realitzat en els mateixos tallers, exactament en els Tallers Vallmitjana de Barcelona.

Medalla del Centenari del Lloc de Tarragona 1811-1911

 

La seva principal característica és que aquesta realitzada en plata, el seu diàmetre és de 3,3 cm. i el seu pes aproximat és de 16 grams.

L’edició limitada a 50 monedes, realitzada mitjançant subscripció dels socis, s’ha esgotat en pocs dies, i ha donat motius a l’associació per a plantejar una segona edició, també limitada. Fa pocs dies la Junta Directiva de l’Associació va acordar obrir una nova subscripció per un total de 50 medalles més. En total, el nombre màxim de medalles que es realitzaran serà de 100 exemplars.

Medalla del Bicentenari del Lloc de Tarragona 1811-2011

 

Totes aquelles persones que estiguin interessades a poder adquirir una d’aquestes escasses medalles poden contactar amb l’associació mitjançant el seu correu electrònic ass.setgetarragona1811@tinet.cat , per poder formalitzar la reserva. Recordeu que només s’admetran les 50 primeres sol·licituds.

No podia acabar millor la celebració del Bicentenari del lloc de Tarragona amb aquesta guinda que sens dubte serà el millor record per a les generacions futures d’aquests fets que mai s’han d’oblidar i que mai van haver de succeir.

Volem des d’aquestes pàgines felicitar la gran iniciativa d’aquesta associació que va néixer l’any passat, any de la commemoració del bicentenari del Lloc de Tarragona, i que la seva raó de ser és el de perpetuar la memòria de tots els ciutadans que donaren la vida per Tarragona , fa 200 anys.

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: