Distincions militars atorgades als defensors de Tarragona durant el Setge de 1811 (2a. Part)


 

 Amb data 14 de Maig de 1815 es va publicar una reial ordre circular del Ministeri de la Guerra, concedint una creu de distinció a tots aquells individus que formaven la guarnició de la plaça de Tarragona en la seva defensa.

 

De conformitat amb el decret i disseny presentat pel General Contreras, es realitzaren creus de dos tamanys, la major de 4,2 cm d’alt i d’ample, i la menor de la meitat; les dues d’or i esmalt vermell, amb corona reial de la que arranca una palma que es la que figura en l’escut de Tarragona. També en los dues apareix l’ inscripció: ANT. MO. Q. R.

Tot i així les que ens han arribat son fetes en llautó o daurades. Suposo que en funció del pressupost del moment.

 Projecte Tarragona 1800 vol recuperar aquesta distinció, que va ser concedida a tots els supervivents de la guarnició militar que defensaren Tarragona durant l’heroic  Setge de 1811. Per aquest motiu ha encarregat a una de les més importants empreses especialistes en la reproducció de medalles històriques, i ubicada en el nostre territori, l’estudi per a la realització de la rèplica de la Creu de Distinció de Tarragona.

Creu de Distinció de Tarragona, sense esmaltar propietat del Sr. J.Benages

Tal i com era l’original estarà realitzada en llautó, serà de la mateixa mida que la de tamany gran, 4,2 cm.,  i estarà muntada per ser penjada al pit.

 


Creu de distinció de Tarragona esmaltada propietat de l’Ajuntament de Tarragona

 

Projecte Tarragona 1800  vol que la Creu de Distinció sigui entregada com a regal d’agraïment a totes aquelles persones, entitats,  institucions o empreses que per la seva vinculació e involucració en el Projecte siguin mereixedores de tal distinció.

Elies Torres Claravalls

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: