Els botons de l’uniforme de les Milícies Urbanes de Tarragona

 En aquests moments estem treballant en l’uniforme que portava la Milícia Urbana de Tarragona, creades l’any 1810 i que desapareixeren durant el Setge de Tarragona de 1811. Un dels molts problemes a l’hora de recrear amb el màxim rigor històric aquests uniformes és la poca informació documental que hi tenim sobre ells.

Un dels temes, en concret els botons de l’uniforme, és un tema totalment desconegut per tots. Desconeixem si es van fer botons especials per aquestes Milícies. A hores d’ara cap especialista en botons militars ens ha pogut dir alguna cosa sobre ells, ni hem estat afortunats de veure’n cap d’ells.

Però com que ens son necessaris, podem fer dues coses. La primera, posar un botó sense lletres ni símbols o la segona fer una hipòtesis o una creació nova a l’estil de l’època. Nosaltres hem optat per aquesta segona tot i que si en algun moment n’apareix algun, els canviaríem immediatament.

El botó que podeu veure en la primera foto està creat a partir d’un muntatge en photoshop del botó de les Milícies Urbanes de Ciudad Rodrigo.

En aquest article us afegim algunes mostres d’altres botons de la mateixa època d’altres Milícies Urbanes del país.

Ens agradaria que ens donéssiu la vostra opinió o suggeriments o, i això seria extraordinari, alguna pista o foto dels botons autèntics de les Milícies Urbanes de Tarragona.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: