L’ASSALT: L’Acte commemoratiu del 201 Aniversari del Setge de Tarragona -28 de juny 2012-

 Ahir, dijous dia 28 de juny, va tenir lloc l’acte commemoratiu del 201 aniversari del Setge de Tarragona de 1811. Aquest acte, cloenda a tot una sèrie d’activitats, molt minvades per la crisis econòmica, però de gran contingut didàctic i cultural, han estat portades a terme de manera brillant, per l’Associació “Setge de Tarragona 1811” amb la col.laboració de l’Ajuntament de Tarragona.

Ahir, Projecte Tarragona 1800, va tenir l’honor de poder participar en l’organització de l’acte més emblemàtic i popular de tots els organitzats per l’Associació “Setge de Tarragona 1811”.

A les 20.00 h i amb una puntualitat britànica va començar la commemoració al Herois de Tarragona, davant del seu monument a la Rambla Nova de Tarragona. L’acte, moderat pel Sr. Elies Torres, coordinador de la cel.lebració, començà amb els parlaments del President de l’Associació “Setge de Tarragona 1811”, al Sr. Joan Ribas i el Regidor de l’Ajuntament de Tarragona, al Sr. Paco Zapater en representació de l’alcalde, que estava absent per motius de salut.

A continuació es portà a terme l’ofrena floral al monument per part de l’ajuntament de Tarragona, i que aquest any es feu extensiva a totes les Institucions, Entitats i Associacions de Tarragona que ho volguessin fer. Per ser el primer cop van ser un total de 15 entitats les que ho van fer: Ajuntament de Tarragona, Generalitat de Catalunya, Diputació de Tarragona, Subdelegació del Govern, Consell comarcal, CIU, CDC, Gremi de Pagesos, Agrupació d’Associacions de Setmana Santa, Ass. La Salle de Tarragona, Ass. Presa de Jesús, Veïns del Fortí de l’Oliva, Ateneu de Tarragona, Assemblea Nacional Catalana del Tarragonès i la nostra associació, que no hi podia faltar, Projecte Tarragona 1800. Destaquem, com a curiositat , l’ofrena floral que va fer la Massana International Society, un estament vinculat a l’Organització Napoleón de París.

Un cop finalitzada l’ofrena floral i després de la tradicional “Crida” comença el ja popular “’Assalt” amb més de 250 timbalers i un gran nombre de públic que a “Toc de Setge”, desfilà pels carrers més emblemàtics i significatius d’aquell dia 28 de juny de 1811. En un recorregut idèntic el realitzat per les tropes franceses el dia de la presa de la ciutat, els tarragonins enfilaren el carrer Assalt, la Rambla Vella, la Plaça de la Font, el Carrer Major i les Escales de la Catedral, on dipositaren una espelma amb record als herois anònims que defensaren i moriren aquells dies per Tarragona.

Un cop ja el Pla de la Seu, un repic frenètic i ensordidor del timbalers donà pas a un silenci colpidor que enfilà els últims moments de l’acte. L’ofrena floral davant de la placa commemorativa de la caiguda de la ciutat,  per part de l’Associació “Setge de Tarragona 1811” i l’últim parlament, tancà un acte que amb tres “Visca Tarragona”, s’endugué l’aplaudiment massiu de tots els tarragonins que estaven presents en el Pla de la Seu.

Un repic de Campanes, a càrrec del Campaners de la Catedral de Tarragona, i que durà exactament 15 minuts, acomiadaren a poc a poc tots els que vam ahir van viure el moment.

Tot i que en propers articles us anirem  penjant fotografies de l’acte, realitzades pels nostres fotògrafs, us fem arribar les primeres impressions que el diari Mes Tarragona, ha plasmat en les seves planes de bon matí.

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: