TARRAGONA 1800 Entre Bicentenaris

TARRAGONA 1800  Entre Bicentenaris

Balanç de la Mostra

Muestra 1

Tot i que ja fa uns mesos que la Mostra va acabar, fins ara no em pogut fer-ne un balanç acurat del que van ser i de com van anar. Un balanç que ens dona una nota altíssima i més quan era la primera vegada que s’intentava fer tot un seguit d’actes didàctics adreçats a donar a conèixer la Tarragona de 1800. Si bé la difusió de la Mostra, per manca de temps i de pressupost no va ser la desitjada, tots i cadascun dels actes van estar a un nivell altíssim. En paraules del regidor de Relacions Ciutadanes de l’Ajuntament de Tarragona, Sr. Paco Zapater, un notable alt. No està gens malament.

Dins les nostres possibilitats, enguany intentarem seguir amb la línea que vam començar l’any passat. Tarragona, celebrarà el 19 d’Agost, dia de San Magí, patró de Tarragona, el bicentenari de l’alliberació de Tarragona de mans franceses  (1813-2013), i volem estar-hi presents en els actes que es cel.lebrin, en major o menor, durant aquests dies a la ciutat.

El principal objectiu d’enguany de l’Associació és tirar endavant el grup de Recreació històrica “Milícies Urbanes de Tarragona (1810)”, amb un total de 14 persones i recuperar la seva bandera fundacional, creada sota la protecció de la nostra Santa Patrona Santa Tecla. Fins ara tenim apuntats 8 voluntaris. Ja tenim 2 uniformes acabats que han estat realitzats a Saragosa, gràcies a l’ajut inestimable del nostre amic Luis Sorando, a qui podem veure vestit amb el nostre uniforme .

Muestra 2

Muestra 3

No cal dir que rés del que vam fer durant la Mostra hagués estat possible sense l’ajut de les diferents institucions que hi van col.laborar, Ajuntament de Tarragona, Diputació de Tarragona, Port de Tarragona,… Tot i això volem donar les gràcies al Centre Tarraconense “El Seminari” de Tarragona i molt especialment a la seva directora, la Marisa Jiménez,  pel seu incondicional ajut. I per suposat a tots els que amb el vostre treball vau fer possible fer realitat un dels nostres somnis.

GRÀCIES

Muestra 4

Per altre banda us fem arribar un PDF realitzat pel fotògraf i membre de la nostra associació Francesc Sech, que vol ser un resum visual de la Mostra, realçant els actes més significatius.

Tarragona 1800

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: