Crida a files: Voluntaris per les Milícies

Encabezado Tarragona 1800

 

Benvolguts tarragonins,

Enguany, en commemoració del Bicentenari de l’alliberació de Tarragona de mans franceses (1813-2013), l’associació cultural de divulgació històrica PROJECTE TARRAGONA 1800,  hem volgut fer-nos ressò d’aquesta efemèride amb la creació d’una esquadra del 1er. Batalló de les “Milícies Urbanes de Tarragona”, que van ser creades l’any 1810 per defensà la ciutat i que van ser aniquilades durant el Setge de Tarragona de 1811.

Bandera

Milicià

Coincidint aquestes dades amb el 19 d’agost, festivitat del nostre patró S. Magí, hem pensat presentar aquesta esquadra uniformada d’època durant aquests dies i poder participar en els actes protocol·laris propis de tal festivitat.

Per altre banda, arrel del descobriment de la Bandera de Santa Tecla, que fou portada per les Milícies Urbanes durant la defensa de la ciutat, hem decidit realitzar una rèplica fidedigna (l’original està en molt malt estat i es propietat del Ministeri de Defensa) per poder-la presentar per les Festes de Santa Tecla d’enguany.  L’esquadra podria tanmateix, i com a Guardia d’Honor, portar-la en els diferents actes protocol·laris de les Festes.

Tanmateix, aquesta esquadra podria participar en els actes institucionals més significatius de la ciutat com poden ser el 28 de juny, dia commemoratiu del Setge de Tarragona 1811, 11 de Setembre, …, així com de ser fil conductor per a donar a conèixer la historia de Tarragona dels S.XVII-XIX arreu del territori.

Per aquest motiu us animen a formar part d’aquesta esquadra que estarà formada per 14 milicians perfectament uniformats i amb armament d’època. La seva composició serà de 10 fusellers, 1 timbaler, 1 abanderat i 2 oficials.

Per més informació us podeu adreçar al Sr. Paco Tovar 670553404 o al Sr. Jordi Franqueza 661777112

Serjent Major

Tarragona, 27 de Febrer 2013

Francesc Villarejo

Sergent Major “Milícies Urbanes de Tarragona (1810)”

Associació Cultural de divulgació històrica “Projecte Tarragona 1800”
www.tarragona1800.com    TARRAGONA      info@tarragona1800.com 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: