Referent d’atracció cultural i turística

TARRAGONA 1800

Un nou referent d’atracció cultural i turística de Tarragona

entrega

Paco Zapater i Elies Torres Claravalls i Esteve Galindo de “Projecte Tarragona1800” durant l’entrega dels dos primers uniformes de les Milícies Urbanes de Tarragona

Amb una clara aposta comercial des del sector privat de la ciutat i amb la col.laboració de les principals institucions del territori, les Jornades de Divulgació Històrica “TARRAGONA 1800” tenen tots els números de convertir-se en un nou producte de referència i projecció de Tarragona.  Tant mateix volen ser un pol d’atracció turística per la ciutat per a beneficiar econòmicament al teixit comercial de Tarragona en un període de l’any, de menys moviment comercial.

Dins la cel.lebració dels Bicentenaris de la Guerra del Francès a Tarragona (2011-2013), aquestes jornades naixeren l’any passat, a la tardor, sota el subtítol “Entre Bicentenaris”, amb gran èxit de crítica i on participaren més de 40 entitats i associacions de la ciutat.

Enguany, en commemoració del Bicentenari de la fugida dels francesos de Tarragona (1813-2013) i exactament coincidint en el dia 19 d’Agost, dia de Sant Magí, l’Associació “Projecte Tarragona 1800” vol presentar per aquestes dades les Jornades “Tarragona 1800”, que tindrán lloc a finals del proper més d’octubre.

El fil conductor d’aquestes jornades serà la recreació històrica de les Milícies Urbanes de Tarragona, un cos civil que defensà la ciutat de Tarragona durant la Guerra del Francès a Tarragona i que fou aniquilat durat el violent Setge de Tarragona de 1811.

Per aquest motiu i fruit de la eficient col·laboració que nasqué l’any passat entre l’Ajuntament de Tarragona, amb les Conselleries de Relacions Ciutadanes, Turisme i Cultura, i l’Associació “Projecte Tarragona 1800”, enguany podrem veure ja els primers resultats significatius.

Ara fa uns dies va tenir lloc a l’Ajuntament  de la ciutat l’entrega oficial del dos primers uniformes, confeccionats segons els documents trobats originals de l’època,  de les Milícies Urbanes de Tarragona.

El Sr. Paco Zapater, Conseller de Relacions Ciutadanes de l’Ajuntament de Tarragona va fer la seva entrega al President de  “Projecte Tarragona 1800”, el Sr. Elies Torres Claravalls, com a símbol i homenatge a la ciutadania que donà la vida per la ciutat. L’acte protocol·lari dona punt de partida a tota una sèrie d’actuacions culturals i didàctiques que s’aniran fent realitat al llarg d’aquest any i que serviran per preparar les II Jornades de Divulgació Històrica “Tarragona 1800”.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: