Qui som

Projecte Tarragona 1800  

             És un ambiciós projecte de difusió cultural sobre la ciutat de Tarragona de finals del segle XVIII i principis del segle XIX.  L’estudi d’aquest important període de la ciutat ens permetrà conèixer com vivien els ciutadans de Tarragona del moment i quins van ser els principals tarragonins que van fer història dins i fora de la ciutat.

            Pretenem també  donar a conèixer quin va ser el paper de la ciutat i de les diferents poblacions veïnes dels seus corregiments (el corregiment de Tarragona i el corregiment de Tortosa), i la seva influència en vers els altres corregiments de Catalunya, així com de les seves relaciones en España i Europa.

           Tal vegada aprofundirem en el període napoleònic, en la Guerra del Francès i en el Setge de Tarragona de 1811.

            És a la vegada un producte de projecció de la firma TARRAGONA on hi participa la ciutat de Tarragona i on hi podran col·laborar tots els municipis de la província de Tarragona que vulguin. Ha estat creat exclusivament per a potenciar l’economia i el turisme de  la ciutat i el seu entorn, a partir de la difusió del seu patrimoni humà i cultural.

            Projecte Tarragona 1800 és un producte original, únic al país,  fet a Tarragona i per  a donar a conèixer Tarragona en clau de ciutat i amb una clara projecció exterior.

Els seus principals objectius son:

 

 1. Donar a conèixer en primer lloc a la gent de Tarragona i més endavant als nostres visitants, com era la Tarragona de l’època i quin paper jugà en el mapa nacional.

 2. Donar a conèixer com vivia la nostra gent i com eren les diferents classes socials de la ciutat.

 3. Donar a conèixer quins eren els oficis i professions dels tarragonins d’aquella època.

 4. Donar a conèixer els principals tarragonins del moment i el seu paper en la història (literats, músics, polítics, militars, religiosos, escultors, pintors,…), potenciant el descobriment de les seves obres.

 5. Donar a conèixer els principals edificis històrics, religiosos, públics, privats i militars de la ciutat de l’època (esglésies, convents, hospitals, cases senyorials, mercats, quarters, fortins i baluards,…).

 6. Donar a conèixer els principals fets històrics que succeïren a la nostra ciutat durant aquest període.

 7. Donar a conèixer el creixement econòmic de la ciutat durant aquest període (població, comerç, port,..).

 8. Servir de nexe d’unió amb tots els pobles dels antics corregiments de Tarragona, per donar a conèixer la seva història durant aquest període (Valls, Reus, Vila-seca, Alcover, Montblanc, Tortosa, …), així com en els altres corregiments de Catalunya.

 9. Servir de transmissors de la història de Catalunya durant aquest període i la seva relació amb el regnat de Carles IV i Ferran VII, Europa i Amèrica.

10. Servir de nexe d’unió de totes aquelles ciutats culturals, museus, associacions, grups de recreació històrica, col·lectius,… que treballen de manera individual donant a conèixer el seu patrimoni cultural i humà d’aquest període.

Una respuesta

  1. Felicitats per la pàgina que em sembla molt interessant. Volia suggerir si podríeu afegir un article sobre l’afrancesat reusencs Pau Torroja. Jo soc descendent de la seva germana Francesca i, a banda, com a historiador el considero un personatge molt rellevant en aquest període.

    Moltes gràcies

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: