Els Botons de les Milícies Urbanes de Tarragona

Botó

Encara que no hem pogut trobar cap botó de les Milícies de Tarragona en perfecte estat, la recerca a partir de les restes d’un dels botons, a fet possible poder-los reproduir  amb la màxima fidelitat que l’ informació que tenim en aquests moments ens ha permès.

El nostre amic i membre de la Junta de Projecte Tarragona 1800 i un dels primers en formà part del Grup de Recreació de les Milícies Urbanes de Tarragona, Josep Companys, ha pogut reproduir com eren aquests botons. Amb la seva habitual escrupolositat i excessiu cel en vers la fidelitat i veracitat històrica, tenint en compte que és  un dels més importants col·leccionistes de botons militars del nostre país, ha dissenyat aquests dos dibuixos de com eren els botons que portaren els nostres milicians ara fa més de 200 anys.

Els Botons son de dues mides i son de llautó, tal i com ens diu el reglament de les Milícies Urbanes de Tarragona. En aquests moment estan sent reproduïts per un artesà de les nostres comarques especialitzat en la reproducció de medalles, monedes i botons d’època que treballa pels més importants museus del país.

Botó 14

Botó de 14 mm

 Botó 20

 Botó de 20 mm.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: